Nieuws - Charles Hoskinson gaat tekeer tegen Ethereum en SBF

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Charles Hoskinson gaat tekeer tegen Ethereum en SBF

Cardano (ADA)
Ethereum (ETH)
FTX
Charles Hoskinson gaat tekeer tegen Ethereum en SBF

Cardano-baas Charles Hoskinson heeft zich weer eens strijdlustig getoond op X. Een van de triggers was een nieuw gepubliceerde biografie over FTX oprichter Sam Bankman-Fried, die momenteel terecht staat wegens fraude.

"Als je kijkt naar het boek van Michael Lewis, lijkt er een groep mensen in de elitekringen te zijn die wanhopig zijn om SBF publiekelijk vrij te pleiten," zei Hoskinson. "We zagen dat met de liefdevolle behandeling door de New York Times en nu met een boek dat in feite een verontschuldigingstournee is."

Volgens de oprichter van Cardano geniet Sam Bankman-Fried "een vrijbrief" in de media. Dit laat zien "hoe diep corrupt de dingen zijn geworden, vooral als je de juiste vrienden hebt". Hoskinson onderbouwde deze uitspraak niet.

In een andere tweet ging hij ook in op kritiek van een X-gebruiker dat de ontwikkeling bij Cardano achterbleef bij de verwachtingen.

"De ingenieurs in het veld hebben een andere scope en tijdshorizon. Zij richten zich op de directe use case en problemen. Je hebt beide perspectieven nodig om een ecosysteem te laten gedijen," zei Hoskinson.

De 35-jarige haalde ook uit naar zijn oude stokpaardje, Ethereum. Volgens Hoskinson kopieert Ethereum het consensusmechanisme Ouroboros van Cardano om grip te krijgen op het probleem van centralisatie.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven