Nieuws - Changpeng Zhao verwerpt beschuldigingen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Changpeng Zhao verwerpt beschuldigingen

Exchanges
VS
Changpeng Zhao verwerpt beschuldigingen

Nadat aanklachten waren ingediend tegen cryptobeurs Binance, heeft Changpeng Zhao beschuldigingen van marktmanipulatie en het omzeilen van federale wetten verwerpt.

In een verklaring verwerpt Binance chief executive Chanpeng "CZ" Zhao de beschuldigingen in verband met de aanklacht tegen zijn exchange.

"Bij een eerste beoordeling lijkt de klacht een onvolledige opsomming van feiten te bevatten, en we zijn het niet eens met de karakterisering van veel van de zaken die in de klacht worden beweerd", aldus de CEO van de cryptobeurs.

Volgens Chanpeng Zhao hanteert zijn bedrijf "een van de hoogste normen voor KYC en AML". Een beschuldiging van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) was dat Binance onvoldoende controles uitvoerde op personen.

De beurschef weerspreekt ook de beschuldigingen van marktmanipulatie: "Binance.com handelt onder geen beding uit eigenbelang of 'manipuleert' de markt". Bovendien staat Binance in contact met toezichthouders en wetshandhavingsinstanties, aldus CZ.

De Commodity Futures Trading Commission beschuldigt Binance onder meer van "het negeren van toepasselijke federale wetten".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven