Nieuws - CFTC start onderzoek naar Jump Crypto

Mike Hesp

Door Mike Hesp

CFTC start onderzoek naar Jump Crypto

CFTC start onderzoek naar Jump Crypto

De voormalige crypto-marketmaker Jump Crypto zou in het vizier van de CFTC zijn gekomen. De reden zou betrokkenheid bij schandalen zoals FTX of Terra (LUNA) zijn.

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) neemt de marketmaker Jump Crypto onder de loep. Dit meldt Fortune Crypto, verwijzend naar "personen die bekend zijn met de zaak".

De Amerikaanse autoriteit onderzoekt verschillende incidenten rondom het handelsbedrijf van de afgelopen twee jaar. Een verzoek om commentaar aan Jump Crypto en de CFTC door Fortune bleef onbeantwoord.

Het handelsbedrijf behoorde vroeger tot de leidende marketmakers in de crypto-industrie. Ze werkten samen met grote beurzen of leverden liquiditeit voor tokenlanceringen van nieuwe projecten.

Het bedrijf kwam echter meerdere keren onder vuur te liggen, bijvoorbeeld bij de hack van 320 miljoen dollar op de Token Bridge Wormhole of toen bekend werd dat de marketmaker ongeveer 300 miljoen dollar verloor bij het faillissement van de cryptobeurs FTX.

Daarnaast suggereert een artikel van de Wall Street Journal dat Jump Crypto in 2021 de koers van de Terra-stablecoin UST kunstmatig zou hebben ondersteund – nog voor de ineenstorting ervan in mei 2022.

Of de CFTC een rechtszaak tegen Jump Crypto zal aanspannen, is tot nu toe onduidelijk. Volgens mediaberichten heeft het handelsbedrijf zich inmiddels grotendeels uit de crypto-handel teruggetrokken.

De hoofd van de crypto-afdeling, Kanav Kariya, kondigde ondertussen zijn vertrek aan via X.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven