Nieuws - CFTC legt Binance en CZ zware boetes op

Sam Fröling

Door Sam Fröling

CFTC legt Binance en CZ zware boetes op

Binance Coin (BNB)
Exchanges
Wet en regelgeving
CFTC legt, Binance en CZ zware boetes op

2,85 miljard dollar: Dit is wat Binance en oprichter CZ moeten betalen aan de CFTC om hun fouten uit het verleden te herstellen.

Binance en oprichter Changpeng Zhao moeten een boete betalen aan de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). De Amerikaanse autoriteit maakte dit onlangs nog bekend in een persbericht. De betrokken partijen moeten in totaal 2,85 miljard Amerikaanse dollar overmaken aan de CFTC. De cryptobeurs zal het grootste deel moeten gaan betalen en zal 2,7 miljard Amerikaanse dollar moeten afrekenen. De resterende 150 miljoen dollar komt voor rekening van Binance-oprichter Changpeng Zhao.

De boete is onderdeel van een grotere schikking die Binance eerder had getroffen met de Amerikaanse justitie. De deal had een waarde van 4,3 miljard dollar. In maart 2023 klaagde de CFTC de cryptobeurs aan, wat de weg vrijmaakte voor verdere juridische stappen tegen Binance. Misleiding van regelgevers en een gebrek aan mechanismen tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme waren slechts enkele van de beschuldigingen.

Binance en CZ nog niet helemaal verlost

De boete heeft nu een einde gemaakt aan deze procedures. Een andere is echter nog in volle gang, namelijk de rechtszaak van de Securities and Exchange Commission. En het lot van oprichter CZ is ook nog niet helemaal beslist. De cryptomagnaat hangt in de VS een gevangenisstraf van maximaal 18 maanden boven het hoofd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven