Nieuws - CEO van Safemoon blijft in de gevangenis

Door Ted Maas

CEO van Safemoon blijft in de gevangenis

Scams, criminaliteit en fraude
CEO van Safemoon blijft in de gevangenis

De borgtocht van Safemoon’s CEO is ingetrokken vanwege ‘onderduikingsrisico’. Het cryptoproject Safemoon zou geld van klanten hebben verduisterd.

De voormalige directeur van Safemoon blijft voorlopig in de gevangenis. De rechtbank heeft nu de borgtocht van 500.000 Amerikaanse dollar ingetrokken. Als reden werd opgegeven dat er een sterk vermoeden bestond dat hij zou vluchten. De gedetineerde zou over aanzienlijke financiële middelen en contacten in het buitenland beschikken.

Het bevel tot vrijlating werd uitgevaardigd "zonder rekening te houden met de aanzienlijke financiële middelen van de verdachte en zijn vermogen om te vluchten", legde het Openbaar Ministerie uit, en was daarom "onvoldoende om de voortdurende verschijning van de verdachte en de veiligheid van de mensen om hem heen te garanderen".

De rechtbank benoemt daarbij ook de vermeende frauduleuze handelingen van de verdachte, de toegang tot aanzienlijke financiële middelen, veelvuldig internationaal reizen, het volledig ontbreken van banden met de Verenigde Staten en uitgebreide banden met het buitenland zonder uitleveringsbevel.

Safemoon werd vorige week opgepakt door onderzoeksinstanties. De oprichter, CEO en CTO worden beschuldigd van effectenfraude, het witwassen van geld en fraude. Volgens de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en het Amerikaanse Ministerie van Justitie zouden ze 200 miljoen dollar aan klantenfondsen hebben verduisterd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven