Nieuws - CEO van Ripple uit kritiek op de SEC vanwege het gebruik van het XRP-rapport

Mike Hesp

Door Mike Hesp

CEO van Ripple uit kritiek op de SEC vanwege het gebruik van het XRP-rapport

Ripple (XRP)
VS
CEO van Ripple uit kritiek op de SEC vanwege het gebruik van het XRP-rapport

Op 2 augustus heeft Ripple CEO Brad Garlinghouse zijn afkeuring uitgesproken over de United States Securities and Exchange Commission (SEC) vanwege het gebruik van Ripple's driemaandelijkse XRP Markets Report als bewijs tegen het bedrijf in de lopende rechtszaak.

Het rapport was oorspronkelijk bedoeld om transparantie in de cryptocurrency-industrie te bevorderen en vrijwillig updates te geven over Ripple's XRP-holdings. Garlinghouse benadrukte dat transparantie een kernwaarde van het bedrijf is, maar gaf aan dat toekomstige rapporten wellicht wijzigingen zullen ondergaan.

Op 31 juli onthulde Ripple het Q2 2023 XRP Markets Report. Het rapport toonde aan dat de XRP-holdings van Ripple waren gestegen, terwijl het totaal aan XRP op ledger escrow was gedaald als gevolg van toenemende vraag naar XRP.

Naast de kritiek van Garlinghouse sprak XRP-advocaat John Deaton ook zijn afkeuring uit over het gebruik van de rapporten als bewijs in de rechtszaak tegen het bedrijf. Hij wees erop dat Ripple deze rapporten vrijwillig publiceert en bekritiseerde andere bedrijven die hun tokenverkopen verbergen en transacties opzettelijk verhullen.

Ripple erkende de belangrijke uitspraak van rechter Torres op 13 juli, waarin XRP niet als een effect werd beschouwd. Het bedrijf verduidelijkte echter dat bepaalde verkopen onder schriftelijke contracten als beleggingscontracten kunnen worden beschouwd en onder de effectenclassificatie vallen.

Om misvattingen te voorkomen, benadrukte Ripple dat hoewel XRP in sommige contexten geen effect is, het in specifieke omstandigheden wel als zodanig kan worden beschouwd. De uitspraak biedt bescherming aan geavanceerde instellingen, maar niet aan particuliere kopers.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven