Nieuws - CEO van Circle: "We zien een vlucht van cryptobedrijven uit de VS".

Mike Hesp

Door Mike Hesp

CEO van Circle: "We zien een vlucht van cryptobedrijven uit de VS".

Wet en regelgeving
VS
Crypto-acceptatie
CEO van Circle: "We zien een vlucht van cryptobedrijven uit de VS".

Een bankencrisis, hardhandig optreden van autoriteiten, onzekerheid over regelgeving: de CEO van Circle ziet dat de cryptosector in de VS in gevaar is.

Circle CEO Jeremy Allaire is scherp kritisch over de huidige hardhandige aanpak van de crypto-industrie door de Amerikaanse autoriteiten. "We zien een vlucht van cryptobedrijven uit de Verenigde Staten", aldus Allaire. "Mensen zetten hun geld liever op de Bahama's omdat ze bang zijn voor wat er in de VS zal gebeuren." zei de CEO van Circle tijdens de Paris Blockchain Week op 23 maart 2023.

Circle is het bedrijf achter USDC, de tweede grootste stablecoin na Tether, met een market cap van bijna 35 miljard dollar. De VS beleeft momenteel de grootste bankencrisis sinds 2008, en ook de Amerikaanse autoriteiten treden steeds harder op tegen cryptobedrijven. De SEC lanceert een golf van rechtszaken. De beschuldiging is bijna altijd: ongeoorloofde effectenuitgifte. Hoewel de berichten zich opstapelen dat bijvoorbeeld het cryptobedrijf Ripple met zijn token XRP waarschijnlijk als winnaar uit de langlopende juridische strijd tegen de SEC zal komen, is het harde optreden tegen de cryptosector volgens de CEO van Circle nog steeds reden genoeg voor projecten uit de sector om de andere kant op te kijken.

De cryptosector loopt zonder banken

Tegelijkertijd stortten twee van de belangrijkste banken, Signature en Silvergate in. Duizenden bedrijven vertrouwden op de twee geldhuizen om cryptocurrencies om te wisselen voor Amerikaanse dollars. "Het is al moeilijk voor cryptobedrijven om een bank te vinden die zaken met je wil doen. Dat wordt nu nog moeilijker gemaakt. Je kunt geen JPMorgan-rekening openen. Je kunt ze niet bellen en vragen..: Wil je mijn geld aannemen," vervolgde Allaire.

Sommige critici, zoals analist Nic Carter, beschuldigen de Amerikaanse regering ervan de sector opzettelijk af te snijden van het banksysteem. Zij noemen het "Operatie Chokepoint 2.0." Circle werd ook getroffen door de Silicon Valley Bank zaak. Het bedrijf had daar 3,3 miljard dollar aan reserves. De stablecoin verloor even zijn koppeling aan de Amerikaanse dollar door paniek op de markt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven