Nieuws - Ripple (XRP) koers in bull mode: dit is waarom

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Ripple (XRP) koers in bull mode: dit is waarom

Ripple (XRP)
Cardano (ADA)
Ontwikkelingen
Ripple (XRP) koers in bull mode:, dit is waarom

De Ripple koers (XRP) wist met 20 procent te klimmen tot momenteel 0,43 Eurocent. Ook Cardano (ADA) won bijna 15 procent. Dit is waarom.

De koers van Ripple (XRP) heeft de afgelopen 24 uur een indrukwekkende rally gemaakt. Met een groei van meer dan 20 procent op sommige plaatsen heeft de "bankcoin" de grens van 0,43 euro behaalt. Ook in de loop van de week ziet het er goed uit: Zo steeg de koers van Ripple met maar liefst 23 procent. Ondertussen wist XRP zelfs de grens van 0,46 euro te behalen en bereikte daarmee zijn Hoogste waarde sinds vorig jaar november.

Technologisch updates en een succesvolle rechtszaak

Een van de redenen dat er een koersstijging plaatsvond, komt door een toename in het aantal XRP Ledger (XRPL) gebruikers. Zoals het bedrijf achter het project meldde, staat er momenteel een grote uitbreiding van de Liquidity Hub op het schema. Ripple is onder meer van plan deze te gebruiken om de tokenisering van activa verder te vergroten. Hierin bevindt zich onder meer de tokenisatie van CO₂-certificaten. Naast deze technologische updates profiteert de koers van Ripple (XRP) ook van de succesvolle rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC).

Cryptomarkt sentiment positief

Ethereum-concurrent Cardano (ADA) heeft de afgelopen 24 uur ook behoorlijke winsten geboekt. Met een plus van ruim 14 procent steeg de koers van ADA naar iets minder dan 0,35 Euro. In de afgelopen week steeg de ADA koers met ruim 10 procent.

Over het geheel lijken zowel XRP als ADA te profiteren van de huidige cryptomarkt. Vooral Bitcoin wist in de afgelopen uren met succes de 26.000 Euro achter zich te laten. De Bitcoinkoers behaalde daarmee zijn meest bullish week in de afgelopen 5 jaar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven