Nieuws - Celsius verplaatst voor 800 miljoen US dollar aan ETH

Door Ted Maas

Celsius verplaatst voor 800 miljoen US dollar aan ETH

Ethereum (ETH)
Staking
Faillissement
Celsius verplaatst voor 800 miljoen US dollar aan ETH

Volgens blockchaindata heeft Celcius, de failliete crypto-uitleendienst, zijn Ethereum-holdings verplaatst. Coins met een waarde van ongeveer 800 miljoen US dollar worden op dit moment klaar gemaakt voor staking.  

Volgens Arkham Intelligence, een analistenbureau gespecialiseerd in blockchaindata, wil Celsius de Ethers gebruiken om te staken. Sinds 1 juni heeft het bedrijf 745 miljoen US dollar in ETH verplaatst naar de staking service van Figment. Figment is gespecialiseerd in staking voor institutionele beleggers.

Vorige maand gaf Celsius al een ‘kleinere batch’ van 41.000 ETH vrij voor staking. Volgens Arkham is de failliete uitleendienst nu bijna al zijn Ethereum-holdings aan het staken. Huidige boekwaarde: meer dan een miljard US dollar. Celsius zit momenteel midden in een faillissementsprocedure. Het cryptoconglomeraat Fahrenheit is bezig met een overnamebod. Hierbij zouden ook de Ethereum-activa worden overgenomen.

Ondertussen groeit de wachtrij voor mensen die Ethereum willen staken. Op dit moment duurt het 44 dagen om je aan te melden. Na een hoop sell-off speculatie in de aanloop naar Ethereum's Shanghai update, is er zowaar een wachtrij ontstaan om te kunnen staken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven