Nieuws - Cathie Wood: Bitcoin-rally zal 'meer instellingen aantrekken'

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Cathie Wood: Bitcoin-rally zal 'meer instellingen aantrekken'

Bitcoin (BTC)
Wereldeconomie
Cathie Wood: Bitcoin-rally zal 'meer instellingen aantrekken'

Banken gaan onderuit, de Bitcoinprijs stijgt. Dit trekt institutionele beleggers naar digitale activaklassen, volgens Ark Invest CEO Cathie Wood.

Cryptobelegger Cathie Wood gelooft dat de recente bewegingen in de prijs van Bitcoin meer institutionele beleggers zullen aantrekken. In een interview met Bloomberg is Wood onder de indruk van hoe de Bitcoinprijs reageert op de ineenstorting van enkele banken. De Bitcoinprijs reageerde namelijk op een hele andere manier dan de aandelenmarkt.

Ze raadt institutionele beleggers aan om tussen de 2,5 en 6,5 procent van hun vermogen toe te wijzen aan digitale activa.

"Dit is het soort toewijzing dat ze zouden hebben gedaan aan opkomende, nieuwe categorieën activa zoals vastgoed in de jaren zeventig en small caps in de jaren tachtig en negentig," zei de Ark Invest-chef.

De recente instortingen van verschillende Amerikaanse banken werden gevolgd door een aanzienlijke piek in de prijs van Bitcoin. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld tegen een koers van US$28.234.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven