Nieuws - Cartier erfgenaam wast geld wit via USDT

Door Ted Maas

Cartier erfgenaam wast geld wit via USDT

Tether (ERC-20) (USDT)
Stablecoin
Scams, criminaliteit en fraude
Cartier erfgenaam wast geld wit via USDT

Cartier erfgenaam Maximilien de Hoop Cartier is gearresteerd in Miami - onder andere voor het witwassen van geld via USDT. Volgens een persbericht van het Amerikaanse ministerie van Justitie is Maximilien de Hoop Cartier samen met vijf Colombianen gearresteerd.

De reden: de verdachten zouden lid zijn geweest van een witwasbende en hebben geprobeerd meer dan 100 kilo cocaïne de VS binnen te smokkelen. Cartier en co. zouden het geld hebben witgewassen via de stablecoin Tether (USDT) - 14,5 miljoen Amerikaanse dollar werd voor hun arrestatie omgezet in USDT.

In het officiële document dat op 2 mei werd gepubliceerd door het Ministerie van Justitie staat dat het in totaal gaat om “honderden miljoenen Amerikaanse dollars”. De arrestaties waren echter al op 22 februari verricht. Terwijl de directe afstammeling van de oprichter van het luxebedrijf Louis-François Cartier in afwachting is van zijn proces in Miami, worden zijn medegedaagden vastgehouden in gevangenissen in Colombia. Het is nog onduidelijk wanneer het proces zal plaatsvinden.

Tijdens zijn criminele activiteiten beheerde Cartier naar verluidt verschillende postbusfirma's en beweerde hij tegenover de autoriteiten dat zijn bedrijven software- en technologiebedrijven waren. Vervolgens zou Cartier het geld via deze bedrijven hebben witgewassen - naast USDT ook via Amerikaanse dollars, de Mexicaanse peso en andere valuta.

Vanwege het gebruik door criminelen staat Tether herhaaldelijk in het middelpunt van de kritiek. In een  Terwijl sommige exchanges de stablecoin misschien helemaal uit hun assortiment willen halen vanwege deze aantijgingen, blijft Tether niet onder de indruk: vorige week nog publiceerde het bedrijf zijn kwartaalcijfers voor Q1/2024 - het resultaat: recordwinsten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven