Nieuws - Tether behaalt record kwartaalwinst van 4,52 miljard US dollar

Door Luc Vesters

Tether behaalt record kwartaalwinst van 4,52 miljard US dollar

Tether (ERC-20) (USDT)
Stablecoin
Tether behaalt record kwartaalwinst van 4,52 miljard US dollar

Stablecoin uitgever Tether Holdings heeft een record nettowinst van USD 4,52 miljard behaald in het eerste kwartaal van 2024. Het bedrijf maakte het positieve resultaat op 1 mei bekend in een nieuw financieel rapport.

Tether geeft de grootste stablecoin uit naar marktkapitalisatie. USDT wordt momenteel gewaardeerd op 110 miljard USD en is daarmee meer dan drie keer zo groot als de belangrijkste uitdager onder de stablecoins, USDC van Circle.

Volgens Tether is hiervan één miljard US dollar afkomstig uit directe bedrijfswinsten, voornamelijk uit Amerikaanse Treasury holdings. De overige 3,52 miljard US dollar is afkomstig van koerswinsten op Bitcoin- en goudposities.

Tether verklaarde ook dat het alleen al in het eerste kwartaal meer dan 12,5 miljard USDT heeft uitgegeven. Het bedrijf benadrukte dat zijn tokens voor 90 procent worden ondersteund door contant geld en equivalenten daarvan.

In het verleden zijn er herhaaldelijk beschuldigingen geuit tegen Tether, vooral met betrekking tot zijn kapitaalreserves en criminele transacties.

Naast stablecoin-investeringen heeft Tether ook strategische investeringen van in totaal meer dan vijf miljard US dollar. Deze omvatten gebieden zoals hernieuwbare energie, kunstmatige intelligentie en mining van Bitcoin.

"Tether heeft zijn niet-aflatende toewijding aan transparantie, stabiliteit, liquiditeit en verantwoord risicobeheer aangetoond," reageerde Ardoino op het feit dat de cijfers werden bevestigd door het onafhankelijke accountantskantoor BDO.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven