Nieuws - Cardano nutteloos? Charles Hoskinson haalt hard uit tegen nieuwe studie

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Cardano nutteloos? Charles Hoskinson haalt hard uit tegen nieuwe studie

Cardano (ADA)
Stablecoin
Wallets en Whales
Cardano nutteloos? Charles Hoskinson haalt hard uit, tegen nieuwe studie

Heeft Cardano ADA geen intrinsieke waarde of nut? Dat is tenminste wat de analisten van K33 Research denken. Charles Hoskinson is het niet met de beoordeling eens.

Analisten van K33 Research publiceerden onlangs een rapport getiteld "Why you should all sell your ADA", waarin wordt gesteld dat het "volledige gebrek aan zinvolle activiteit op het Cardano-netwerk het ADA-token op termijn waardeloos maakt". Bovendien is er geen bewijs dat "Cardano ergens voor wordt gebruikt": "Een smart contract netwerk heeft een zinvol gebruik nodig voor zijn native token om waarde te hebben. Het Cardano-netwerk heeft echter noch een zinvol gebruik, noch een geloofwaardige manier om dat te bereiken," gaat het verder.

De 90.000 dagelijkse transacties die Cardano-enthousiastelingen altijd aanhalen als bewijs van het hoge activiteitsniveau op het netwerk zouden niet genoeg zijn: "Iedereen die al een tijdje actief is in de crypt industrie en blockchaintransacties nog steeds gelijkstelt aan zinvolle activiteit heeft zitten slapen in de klas." In feite is een groep ADA whales verantwoordelijk voor de transacties, die hun holdings heen en weer schuiven om activiteit te verbergen. Een bewijs van het gebrek aan DeFi activiteit is de stablecoin situatie op het Cardano netwerk. Stablecoins zijn de favoriete uitwisselingseenheid in de DeFi-handel, vooral op ketens buiten Ethereum. "Geen USDT of USDC op het netwerk betekent dat er geen zinvolle DeFi-handel plaatsvindt," vatten de analisten samen.

Geen onderbouwing van Hoskinson

De kritiek van Cardano-oprichter Charles Hoskinson liet niet lang op zich wachten. Hij vuurde terug via X: "Wie? Nooit van ze gehoord." Hij kon ADA-fans echter niet echt geruststellen met dit nogal bescheiden weerwoord. Onder zijn tweet komen steeds meer reacties die vragen om onderbouwde antwoorden op de kritiek van K33 Research. Wanneer en of die er komen is nog maar de vraag. Bij het ter perse gaan van dit persbericht was de koers van het ADA-aandeel niet onder de indruk van de gebeurtenissen en handelde het op USD 0,53, ongeveer 0,6 procent lager dan 24 uur geleden. In de loop van de week is ADA 4,36 procent gestegen.

Lees ook: Cardano breekt records terwijl ADA de correctie trotseert

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven