Nieuws - Burgers in Buenos Aires krijgen een blockchain ID

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Burgers in Buenos Aires krijgen een blockchain ID

Ethereum (ETH)
Crypto-acceptatie
Blockchain/Technologie
Burgers in Buenos Aires krijgen een blockchain ID

Buenos Aires introduceert een ID-systeem dat gebruik maakt van de blockchain. In de toekomst kunnen burgers via een wallet toegang krijgen tot gevoelige documenten.

Buenos Aires introduceert een op blockchain gebaseerd ID voor burgers van de metropool. Hiervoor werkt de Argentijnse hoofdstad samen met QuarkID, en het registratiesysteem zal gebaseerd zijn op de Ethereum Layer 2-oplossing zkSync.

"Vanaf oktober kunnen Argentijnse burgers in Buenos Aires een zelf beheerde QuarkID-wallet downloaden om geboorte- en huwelijksakten aan te vragen," aldus een persbericht. "Documenten zoals inkomensbewijzen en academische diploma's zullen vanaf november beschikbaar zijn."

Via de blockchain ID kunnen burgers: "het eigendom opeisen van hun persoonlijke documenten en gezondheidsgegevens" en "in de toekomst ook de betalingsverwerking beheren", gaat het verder.

Buenos Aires neemt daarmee een voortrekkersrol in digitalisering. Volgens Diego Fernandez, innovatieminister van het stadsbestuur van Buenos Aires, zetten ze een standaard voor "hoe andere landen in de regio blockchaintechnologie moeten gebruiken ten behoeve van hun burgers".

Op de achtergrond is het land ook bezig met een onderzoek tegen Worldcoin, die een World ID willen introduceren op basis van oogscans. Het project van Sam Altman ligt in Argentinië onder vuur vanwege zorgen over gegevensbescherming.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven