Nieuws - Burger King Parijs accepteert BTC. London ‘wil’ DOGE

Door Ted Maas

Burger King Parijs accepteert BTC. London ‘wil’ DOGE

Bitcoin (BTC)
Dogecoin (DOGE)
Crypto-acceptatie
BTC DOGE Burger King

Burgers voor Bitcoin? In Parijs is het mogelijk. De Britten spelen echter met een ander idee. Zij hinten (met een knipoog) dat ze Dogecoin willen inplaats van Bitcoin.

"We hebben Doge nodig," tweette het officiële account van Burger King UK op 28 maart 2023. De tweet was een reactie op een aankondiging van Burger King Parijs: de Franse vestiging accepteert sinds kort betalingen in Bitcoin. De Doge gemeenschap was blij. Veel gebruikers verklaarden op Twitter dat ze graag met hun cryptocurrencies willen betalen.

Het is niet de eerste keer dat Dogecoin en Burger King iets met elkaar te maken hebben. In Brazilië accepteerde Burger King in 2021 Doge als betaling voor een hondensnack, de Dogpper. Met Robinhood gaven ze in datzelfde jaar onder meer twee miljoen Dogecoin weg.

In 2022 tweette Burger King "Only a king knows what da coin do." Het was een reactie op het aanbod van Elon Musk aan McDonalds dat hij een Happy Meal op tv zou eten als het bedrijf in ruil daarvoor Doge zou accepteren. Dankzij de lage transactiekosten en hoge snelheid wordt Dogecoin vaak liefkozend "Bitcoin voor microtransacties" genoemd.

Eigenlijk begon Dogecoin als een grap in 2013. Er worden vijf miljard munten per jaar gegenereerd, wat op termijn tot een hevige inflatie zal leiden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven