Nieuws - BTC creëert 48.000 nieuwe cryptomiljonairs

Mike Hesp

Door Mike Hesp

BTC creëert 48.000 nieuwe cryptomiljonairs

Bitcoin (BTC)
Wallets en Whales
BTC creëert 48.000 nieuwe cryptomiljonairs

Bitcoin creëert 48.000 nieuwe cryptomiljonairs in 2023, waarmee het negatieve kortetermijnsentiment wordt getrotseerd.

De Bitcoinprijs is de afgelopen dagen naar beneden getrokken. De gebeurtenissen rond Binance, Coinbase en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zorgden voor turbulentie op de cryptomarkt. De onzekerheid op korte termijn mag echter de langetermijntrends niet verdoezelen: al met al ziet het er niet zo slecht uit voor Bitcoin en de cryptomarkt.

Bitcoin creëert 48.000 miljonairs in 2023

Volgens gegevens van Bitinfocharts is het aantal cryptomiljonairs alleen al in de eerste helft van het jaar met 48.000 gestegen. Bij het ter perse gaan waren het er 76.078, een stijging van 47.994, of 170,89 procent, ten opzichte van 5 januari.

De cijfers kunnen echter misleidend zijn. Cryptobezittingen kunnen immers verdeeld zijn over verschillende wallets en het werkelijke aantal "Bitcoin miljonairs" is waarschijnlijk veel lager.

Het hangt allemaal af van het perspectief

Terwijl het kijken naar het regelgevingslandschap op dit moment tot tandengeknars kan leiden, helpt het om een beetje uit te zoomen. De prijs van de Bitcoin is bijvoorbeeld met 65 procent gestegen vanaf het dieptepunt in de geschiedenis van iets minder dan $15.700 in december 2022. De huidige Bitcoinprijs is $25.574,00. Over de hele week is de prijs met 3,88 procent gedaald. In de afgelopen maand is de prijs met 5,32 procent gedaald. Kortom, zo somber ziet het er niet uit.

Het lijkt er ook op dat er vooral "sterke handen" in de markt zijn. Zoals de laatste gegevens van Glassnode laten zien, stijgt het aantal Bitcoin-hodders op de lange termijn gestaag.

Zoals je kunt zien in de Twitter-post, is het aantal wallets dat hun Bitcoin ondanks alles vasthoudt op zijn huidige all-time high.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven