Nieuws - Britse cryptowet op komst

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Britse cryptowet op komst

Britse cryptowet op komst

Cryptocurrencies zijn binnenkort onderworpen aan dezelfde regels in het Verenigd Koninkrijk als traditionele beleggingscategorieën. Nu ontbreekt alleen nog de koninklijke goedkeuring.

Een Britse wet om cryptocurrencies te reguleren staat op het punt aangenomen te worden.

De Financial Services and Markets Bill, die op 19 juni werd aangenomen door de hoogste kamer van het Britse parlement, is bedoeld om de juridische duidelijkheid te vergroten en de adoptie van cryptocurrencies in het land te ondersteunen.

De nieuwe wet geeft het ministerie van Financiën, de Bank of England en regelgevende instanties de bevoegdheid om regelgeving voor cryptobedrijven in te voeren en te handhaven.

Het wetsvoorstel wacht nu op de goedkeuring van koning Charles, de laatste stap voordat de nieuwe regel van kracht wordt.

Terwijl regelgevende instanties in de VS zich hard opstellen tegen de cryptosector, geven de Britten aan in principe open te staan voor de sector.

Men hoopt dat duidelijke regelgeving meer innovatie en blockchainbedrijven zal aanmoedigen om zich in het land te vestigen. Onlangs kondigde het invloedrijke en cryptovriendelijke durfkapitaalbedrijf Andreessen Horowitz aan dat het zijn eerste nieuwe kantoor buiten de VS in Londen zou openen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven