Nieuws - Britse baas verlaat Binance

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Britse baas verlaat Binance

Exchanges
Britse baas verlaat Binance

De druk op Binance neemt wereldwijd toe, ook in het Verenigd Koninkrijk. Het hoofd van de UK heeft de cryptobeurs nu verlaten.

Binance, 's werelds grootste cryptobeurs, heeft opnieuw een personele tegenslag te verwerken gekregen. Johnathan Farnell, het voormalige hoofd van de UK, verlaat het bedrijf. Dit blijkt uit zijn LinkedIn-profiel.

Hij kwam in juni 2021 van makelaarsbedrijf eToro. Farnell zou op goede voet staan met de Britse Financial Conduct Authority (FCA). Die had destijds de handel in futures op de cryptobeurs aan banden gelegd.

Sindsdien zocht het bedrijf van oprichter Changpeng Zhao de dialoog met de autoriteit, wilde het onder andere een licentie krijgen in het VK - tevergeefs.

In oktober 2023 kwam Binance opnieuw in de problemen in het Verenigd Koninkrijk. Na de klachten van de Amerikaanse autoriteiten SEC en CFTC trad ook de FCA harder op tegen het handelscentrum.

Binance stopte toen nieuwe registraties van Britse klanten op het platform. Lees hier meer: Binance stopt nieuwe registraties voor Britse klanten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven