Nieuws - Brad Garlinghouse gelooft dat XRP Spot ETF “onvermijdelijk” is

Door Luc Vesters

Brad Garlinghouse gelooft dat XRP Spot ETF “onvermijdelijk” is

Ripple (XRP)
ETF
Brad Garlinghouse gelooft dat XRP Spot ETF “onvermijdelijk” is

Na de goedkeuring van Bitcoin en Ethereum ETF's in de VS, is Ripple CEO Brad Garlinghouse optimistisch dat er binnenkort een spotproduct op XRP kan worden gelanceerd. In een interview op de cryptobeurs “Consensus” in Austin, Texas, zei de 53-jarige dat de toelating van een XRP spot ETF in de VS “onvermijdelijk” is.

De regelgeving zou echter eerst moeten veranderen. In een gesprek met CNBC bekritiseerde Garlinghouse de “cryptovijandige” houding van met name de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De Ripple CEO hoopt op een ommekeer na de Amerikaanse verkiezingen. Zijn bedrijf Ripple Labs doneerde onlangs nog eens 25 miljoen aan de lobbygroep Fairshake. Deze groep voert campagne voor de belangen van de crypto-industrie in de verkiezingscampagne. Op dit moment zit er meer dan 94 miljoen US dollar in de pot met geld.

In een interview met CNBC rechtvaardigde Garlinghouse de donatie als volgt: “Het is ongelooflijk belangrijk dat de VS concurrerend blijft op het gebied van cryptoregulering. Dat is niet het geval geweest ... Door te investeren in Fairshake willen we pro-cryptokandidaten steunen die pleiten voor een innovatief kader voor bedrijven en bescherming van investeerders.”

In het verleden was Ripple Labs het doelwit van de SEC, die het bedrijf beschuldigde van het verkopen van ongeregistreerde effecten. Na jaren procederen oordeelde een rechtbank dat XRP geen effect was. Alleen institutionele handel werd gecategoriseerd als effectenhandel.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven