Nieuws - Bored Apes domineren NFT-markt

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bored Apes domineren NFT-markt

NFT
Verveelde apen domineren NFT-markt

Op de NFT-markt zijn ze nog steeds de koplopers. De iconische Bored Apes van Yuga Labs nemen een aanzienlijk deel van het handelsvolume voor hun rekening.

Yuga Labs, het bedrijf achter de iconische Bored Apes, zorgde de afgelopen zes maanden voor 35 procent van het handelsvolume op de NFT-markt. Dit blijkt uit een rapport van DappRadar. Van oktober 2022 tot maart 2023 genereerden Yuga-producten daarmee meer dan 2 miljard dollar aan handelsvolume.

In maart 2022 breidde het bedrijf zijn marktdominantie verder uit door de rechten op de NFT-collectie CryptoPunks te kopen. De twee collecties leiden ook de markt in termen van prijsniveaus. De bodemprijs voor een Bored Ape is momenteel 51,45 ETH. Bij het ter perse gaan komt dit overeen met ongeveer 98.000 US dollar. Het wordt op de voet gevolgd door CryptoPunks met 49,49 ETH.

Het rapport schrijft deze succescijfers toe aan duurzame ontwikkeling en gemeenschapswerk. In tegenstelling tot Yuga Labs "hebben sommige projecten hun gemeenschappen in de steek gelaten door de ontwikkeling te staken of beloftes aan de eigenaars te breken".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven