Nieuws - NFT-handelaar vernietigt cryptopunk ter waarde van 130.000 US dollar

Mike Hesp

Door Mike Hesp

NFT-handelaar vernietigt cryptopunk ter waarde van 130.000 US dollar

NFT
NFT-handelaar vernietigt cryptopunk ter waarde van 130.000 US dollar

De fout van de onoplettende handelaar kostte hem ongeveer 130.000 US dollar: Hij vernietigde zijn Cryptopunk NFT in plaats van het uit te lenen.

Zoals NFT-handelaar Brandon Riley zelf uitlegde op Twitter, vernietigde hij per ongeluk zijn Cryptopunk 685. Hij had het eerder gekocht voor 77 ETH, het equivalent van ongeveer 130.000 US dollar.

Met behulp van online instructies probeerde Riley de NFT om te zetten in een ander formaat om het uit te lenen op een geschikt platform voor rente.

Daarbij gaf hij echter een verkeerd wallet-adres op, waardoor hij zijn NFT naar een burn-adres stuurde.

Zo'n burn-adres wordt gebruikt om crypto-activa te vernietigen. Deze kunnen niet op de "gebruikelijke manier" worden verwijderd, maar moeten worden overgebracht naar wallets die niemand controleert. Door hun praktische ontoegankelijkheid blijven ze daar tot in de eeuwigheid, net als Riley's Cryptopunk nu.

In wanhoop wendde de opgeloste handelaar zich tot de makers van de cryptopunks, Yuga Labs. Hij vroeg hen hem een nieuwe NFT te verkopen tegen een gunstige prijs om zijn verlies goed te maken. Tot nu toe echter zonder succes.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven