Nieuws - Bored Ape imitator pleit schuldig

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Bored Ape imitator pleit schuldig

Scams, criminaliteit en fraude
NFT
Bored Ape imitator, pleit schuldig

De bedenker achter het frauduleuze NFT-project "Mutant Ape Planet" heeft schuld bekend. Hij riskeert een gevangenisstraf van enkele jaren boven het hoofd.

De oprichter van het nu ter ziele gegane NFT-project "Mutant Ape Planet" heeft schuldig gepleit aan fraude voor de Amerikaanse federale rechtbank in New York. Bij veroordeling riskeert de Franse staatsburger een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar. Volgens het openbaar ministerie zou hij een terugbetaling van 1,4 miljoen Amerikaanse dollar hebben geaccepteerd.

Het project leidde tot een rug pull

De beklaagde gebruikte het mediabereik van de bekende NFT-collectie "Bored Ape Yacht Club" om met het "Mutant Ape Planet" een ogenschijnlijk vergelijkbaar project te promoten. Dit bleek echter een "rug pull" te zijn: ongeveer drie miljoen dollar aan investeerdersfondsen werd uit het project gestolen.

"Terwijl de beklaagde deed alsof hij droomachtige NFT's met beloningen en voordelen verkocht, bedroog hij beleggers en veranderde hij hun droom in een nachtmerrie van bedrog en verliezen," zei speciaal agent Thomas M. Fattorusso.

Lees ook: Bored Ape Yacht Club: Kunstenaars veroordeeld tot miljoenenboete

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven