Nieuws - BMW gaat Binance Smart Chain gebruiken voor loyaliteitsprogramma

Mike Hesp

Door Mike Hesp

BMW gaat Binance Smart Chain gebruiken voor loyaliteitsprogramma

Binance Coin (BNB)
Web 3.0
BMW gaat Binance Smart Chain gebruiken voor loyaliteitsprogramma

Om klanten te prikkelen werkt BMW aan een op blockchain gebaseerd loyaliteitsprogramma. Hiervoor vertrouwt de Duitse autofabrikant op de BNB-keten.

Autofabrikant BMW integreert een blockchain-oplossing via de BNB Chain om zijn klanten loyaliteitsprogramma's aan te bieden. Dit blijkt uit een persbericht van blockchain-infrastructuurbedrijf Coinweb. "Coinweb zal BMW Financial Services adviseren over de opzet en implementatie van smart contracts en een cross-chain loyaliteitsprogramma," aldus het bedrijf.

In de loop van het uitrolplan zal worden onderzocht "of tijdrovende handmatige processen kunnen worden geautomatiseerd met behulp van slimme contracten". De tweede fase behelst de ontwikkeling van een SaaS Web3-applicatie die "prikkels biedt aan klanten van BMW Group met een op blockchain gebaseerd beloningsprogramma", aldus Coinweb.

Gebruikers zouden dan de beloningen die ze kopen kunnen inwisselen bij "BMW of in een verbonden ecosysteem", voegt het toe. De NBB blockchain werd hiervoor gekozen vanwege zijn "prestaties op het gebied van kosten, snelheid en capaciteit".

Momenteel is de integratie uitsluitend gepland voor klanten in Thailand. Of BMW het blockchain loyaliteitsprogramma zal uitbreiden naar andere landen valt nog te bezien. CEO Bjorn Antonsson van BMW Leasing (Thailand) zei: "We verwachten dat deze verschuiving van handmatig papierwerk naar onveranderlijke records op de blockchain enorm zal bijdragen aan een feilloze efficiëntie en transparantie."

BMW heeft onlangs NFT- en Metaverse-octrooien aangevraagd om zijn eigen merk te beschermen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven