Nieuws - Blockchainspel Sorare haalt licentierechten voor Premier League binnen

Door Ted Maas

Blockchainspel Sorare haalt licentierechten voor Premier League binnen

Blockchainspel Sorare

De Premier League maakt zijn debuut in Sorare. Dit betekent dat vier van de vijf beste voetbalcompetities nu volledig vertegenwoordigd zijn in het blockchainspel.

De Premier League maakt zijn debuut op het digitale veld. Zoals Sorare vooraf in een persbericht aankondigde, integreert de in Parijs gevestigde crypto-start-up de digitale ruilkaarten van alle voetballers in de Engelse Premier League. Het partnerschap heeft aanvankelijk een looptijd van vier jaar. Gebruikers van het platform kunnen zo NFT's van Erling Haaland, Harry Kane of Mohamed Salah verhandelen en het tegen elkaar opnemen in competitieverband. Daarnaast introduceert Sorare nieuwe gameplay-functies.

Een droom die uitkomt

De samenwerking is een droom sinds de oprichting van het bedrijf, aldus Nicolas Julia, CEO van Sorare. De samenwerking is een mijlpaal, vervolgt de 36-jarige. De Premier League is de meest uitgebreide en financieel machtigste voetbalcompetitie ter wereld. Vóór de Corona-pandemie telde de Engelse topsport alleen al in het Verenigd Koninkrijk 1,9 miljoen kijkers per wedstrijd. De samenwerking met Sorare is bedoeld om de digitale band met de fans verder te versterken, zegt Richard Masters, chief executive van de Premier League.

Naast de Engelse topsport heeft Sorare licentierechten op de Bundesliga, de Italiaanse Serie A, de Spaanse La Liga en 15 teams in de Franse Ligue 1.

Wat is Sorare?

Sorare is eigenlijk het digitale equivalent van het Panini verzamelalbum. Het spelprincipe is gebaseerd op schaarste. Elke NFT voetbalkaart komt in vier verschillende versies ("Limited", "Rare", "Super Rare", "Unique"). Hoe zeldzamer een kaart, hoe hoger de prijs. Bovendien beïnvloeden de daadwerkelijke prestaties van de spelers de marktwaarde verder.

Naast het verzamelen en handelen kunnen managers hun teams tegen elkaar laten strijden. Voor elke overwinning worden punten toegekend. Hoe hoger de score aan het eind van een toernooi, hoe beter de prijzen zijn die je kunt winnen. Instructies voor het opzetten van je eerste team vind je hier.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven