Nieuws - Blockchain gaming en de dalende interesse in NFT’s

Door Ted Maas

Blockchain gaming en de dalende interesse in NFT’s

NFT
Wereldeconomie
blockchain gaming nfts dalen

De malaise op de NFT-markt heeft ook effect op de blockchain-gamingsector.

De on-chain analitici van Nansen hebben een Q2 verslag gepubliceerd. In dit verslag schrijven ze dat de gaming NFT’s met ongeveer 60 procent zijn gedaald in vergelijking met het begin van het jaar. Het aantal bezoekers en deelnemers is juist de laatste tijd weer licht aan het stijgen.

Ondanks het stijgende aantal bezoekers heerst er nog steeds een "risk-off" sentiment op de NFT-markt. De beperkte liquiditeit op de NFT-markt doet vermoeden dat de opwaartse trend wellicht niet zal aanhouden", aldus Nansen.

Het Q2-rapport van DappRadar laat ook een aanzienlijke daling zien. Over het geheel genomen werd de NFT gamingsector minder getroffen door de marktsituatie dan andere NFT-toepassingen, aldus DappRadar.

"Dit kwartaal is het handelsvolume van NFT's met 82 procent gedaald en is ook het aantal verkopen met 51 procent gedaald. In een ongekende ontwikkeling is het jaar-op-jaar volume ook aanzienlijk gedaald met 75 procent," aldus DappRadar. Ondanks een daling van de organische verkoop van NFT's, steeg de winst van NFT's in de gamesector met 19% ten opichte van een jaar geleden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven