Nieuws - BlackRock's Ethereum fonds stroomt vol met memecoins en NFT's

Door Luc Vesters

BlackRock's Ethereum fonds stroomt vol met memecoins en NFT's

Ethereum (ETH)
Investeren
NFT
BlackRock's Ethereum fonds stroomt vol met memecoins en NFT's

BlackRock begeeft zich verder in de cryptowereld. Voor het eerst wordt het geconfronteerd met de meer absurde kant ervan: Memecoins en NFT's. De grootste vermogensbeheerder ter wereld is bezig met het plannen van een Ethereum-fonds, vermoedelijk vooral bedoeld voor het tokenen van activa. Op dit moment bedraagt het fonds in totaal 100 miljoen dollar, opgeslagen in de stablecoin USDC.

Nadat cryptoforensische experts woensdag het ETH-adres hadden geïdentificeerd, begonnen gebruikers over de hele wereld er allerlei tokens en NFT's naartoe te sturen. Ze hebben een waarde bereikt van meer dan 75.000 US dollar. Waaronder absurde NFT's zoals CryptoDickButts voor ongeveer 1.500 US dollar. Of memecoins zoals VoldemortTrumpRobotnik.

Eén gebruiker stuurde zelfs een Ethereum naar BlackRock via het door de VS gesanctioneerde Tornado Cash. Dit wordt onder andere gebruikt door cybercriminelen voor het witwassen van geld. Alleen al het ontvangen van coins daar is eigenlijk strafbaar, wat voor hoon heeft gezorgd in de cryptowereld.

BlackRock lanceert het private equity fonds samen met de financiële dienstverlener Securitize. Dit is vastgelegd in een document dat is ingediend bij de SEC. Uit de indiening wordt niet duidelijk welke activa het fonds gaat aanhouden. De samenwerking met Securitize suggereert echter een verband met de tokenisatie van real assets (RWA) op Ethereum.

Sinds 11 januari heeft de Amerikaanse financiële toezichthouder elf Bitcoin spot ETF's goedgekeurd, waaronder een van BlackRock onder de naam IBIT. Het bedrijf koopt Bitcoin in recordhoeveelheden. Over een paar maanden kan het bedrijf de meeste coins ter wereld bezitten.

De grootste vermogensbeheerder is ook op andere niveaus diep geïnvesteerd in Bitcoin. Het bezit grote aandelen in vier van de vijf grootste bedrijven die cryptocurrency mining bedrijven. Larry Fink is al lange tijd een uitgesproken voorstander van Bitcoin. In een interview met CNBC legde hij uit dat de Bitcoin Spot ETF "slechts een opstapje is op weg naar tokenisatie".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven