Nieuws - Blackrock ontkent banden met Hedera

Door Luc Vesters

Blackrock ontkent banden met Hedera

Hedera (HBAR)
Koersupdate
Blackrock ontkent banden met Hedera

Gisteren steeg de koers van Hedera met meer dan 50 procent na het nieuws over de tokenisering van het ICS US Treasury Money Market Fund1 (MMF) van Blackrock. Blackrock heeft de geruchten inmiddels officieel ontkend.

"Blackrock heeft geen commerciële relatie met Hedera, noch heeft Blackrock Hedera geselecteerd om Blackrock fondsen te tokenen," liet een woordvoerder van het bedrijf weten.

De prijs daalde met 26 procent op de dag en wordt momenteel verhandeld op elf cent. Ondanks de koersdaling zijn de wekelijkse resultaten voor Hedera positief. Vergeleken met de voorgaande week is de prijs van HBAR met 42 procent gestegen.

Het gerucht gaat dat Blackrock zelf de tokenisatie op Hedera heeft gepusht, maar dat Archax, een in Londen gevestigde exchange en custodian bank voor digitale activa, hiervoor verantwoordelijk was.

Daarnaast gaat de cryptomarkt verder door met slapen na de halving. Vergeleken met de vorige dag is de totale marktkapitalisatie met vier procent gedaald.

De Bitcoinprijs is met meer dan drie procent gedaald tot ongeveer USD 64.000 - ongeveer USD 10.000 onder de recordhoogte die in maart werd bereikt. Over de hele week is de marktleider in cryptocurrency's met vier procent gestegen.

De op één na grootste cryptocurrency door marktkapitalisatie, Ethereum, daalde met drie procent naar USD 3.164. In een wekelijkse vergelijking is de prijs van Ether met bijna vijf procent gestegen.

Solana, Dogecoin en Toncoin verzwakten het meest onder de tien grootste cryptocurrencies met prijsverliezen van elk zes procent.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven