Nieuws - BlackRock CEO: "Bitcoin is een internationale asset"

Mike Hesp

Door Mike Hesp

BlackRock CEO: "Bitcoin is een internationale asset"

Bitcoin (BTC)
Crypto-acceptatie
BlackRock CEO: "Bitcoin is een internationale asset"

BlackRock probeert een Bitcoin spot ETF te registreren bij de SEC. CEO Larry Fink is overtuigd van crypto als digitaal goud.

In een interview met Fox Business zegt BlackRock CEO Larry Fink dat hij wil samenwerken met toezichthouders om de problemen op te lossen rondom de onlangs ingediende Bitcoin spot ETF.

"We hebben een goede staat van dienst in het samenwerken met onze toezichthouders en proberen ervoor te zorgen dat we nadenken over eventuele problemen rond elke indiening," zei Fink.

"We willen crypto meer democratiseren en het veel goedkoper maken voor beleggers." Op dit moment is de bid-ask spread voor cryptocurrencies erg hoog, zeggen ze.

"Crypto is digitaal goud en Bitcoin is een internationale asset [...] Het kan een asset zijn die mensen als alternatief kunnen gebruiken," vervolgt Fink.

Nadat BlackRock zijn Bitcoin spot ETF-aanvraag had ingediend, is de BTC-prijs aanzienlijk gestegen. Andere grote vermogensbeheerders, waaronder Fidelity, proberen momenteel ook zo'n ETF aan te melden.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven