Nieuws - Bitwise kondigt lancering van twee Ethereum futures ETF's aan

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitwise kondigt lancering van twee Ethereum futures ETF's aan

Ethereum (ETH)
ETF
VS
Bitwise kondigt lancering van twee Ethereum futures ETF's aan

Ondanks open goedkeuring willen verschillende bedrijven hun Ethereum ETF vandaag al lanceren. De Etherprijs reageert nu al.

De firma Bitwise Asset Management heeft de handelslancering van twee Ethereum futures ETF's in de VS bevestigd. Volgens een persbericht lanceren ze vandaag op de Chicago Mercantile Exchange.

Terwijl de Bitwise Ethereum Strategy ETF (AETH) handelt in pure Ether certificaten, bestaat het tweede product uit een gelijk gewogen Bitcoin en Ethereum futures ETF.

Ondertussen wachten Bitwise en een aantal andere vermogensbeheerders op officiële goedkeuring van hun ETF's door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Bloomberg-analist James Seyffart verwacht echter goedkeuring op korte termijn via een versnelde aanvraagprocedure.

Vermogensbeheerder VanEck heeft ook de lancering van zijn futures ETF aangekondigd. Volgens een tweet op zaterdag is het bedrijf van plan om tien procent van de winst uit te keren aan Ethereum ontwikkelaars.

De winst gaat de komende tien jaar naar de Protocol Guild, een vereniging van 150 Ethereum core ontwikkelaars, en ondersteunt het werk aan het blockchain ecosysteem.

In de nasleep van het nieuws steeg de prijs van Ether met meer dan drie procent. Net als de lancering van Bitcoin futures ETF's in de VS in 2021, zou de Ethereum ETF nu een bullish fase kunnen inluiden voor de op één na grootste cryptocurrency.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven