Nieuws - Komt er volgende week een Ethereum futures ETF?

Door Luc Vesters

Komt er volgende week een Ethereum futures ETF?

Ethereum (ETH)
ETF
Komt er volgende week een Ethereum futures ETF?

Ether futures exchange-traded funds (ETF's) zouden volgens Bloomberg-analist James Seyffart volgende week al voor het eerst kunnen beginnen met handelen in de VS. Seyffart maakte dit vandaag, 28 september, bekend op X. Het lijkt erop dat "de SEC volgende week mogelijk een aantal Ethereum futures ETF's goedkeurt."

De reden: Als het Congres niet tot overeenstemming kan komen over het nieuwe begrotingsjaar, bestaat het risico van een shutdown op 1 oktober. De Amerikaanse overheid legt dan delen van haar werkzaamheden stil.

"Ze willen het van tafel hebben vóór de shutdown," schrijft hij in reactie op een bericht van collega-analist Eric Balchunas. Die beweerde eerder dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission "de introductie van Ether futures ETF's wilde versnellen. Ether futures ETF's zullen hoogstwaarschijnlijk (90 procent waarschijnlijkheid) begin oktober op de markt komen," aldus de inschatting van de experts. Ze maakten hun bronnen echter niet bekend.

Er zijn momenteel 15 Ether futures ETF's van negen bedrijven die wachten op goedkeuring van de SEC. In juni keurde de autoriteit voor het eerst een futures ETF voor Bitcoin goed.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven