Nieuws - Bitcoin: Zeven maanden op rij groei

Door Ted Maas

Bitcoin: Zeven maanden op rij groei

Bitcoin (BTC)
Koersupdate

De maand maart is voorbij. En Bitcoin vestigt nieuwe records. Dit is slechts één keer eerder gelukt: Bitcoin sluit de zevende maand op rij af in positief gebied.

Met een maandelijkse slotkoers van 71.333 dollar steeg Bitcoin in maart met 16,8 procent. De laatste keer dat deze prestatie werd geleverd was in 2012. Alleen al dit jaar is de nummer één cryptocurrency 64 procent gestegen. Voor het eerst kon Bitcoin ook een nieuwe all-time high bereiken voor de aankomende halvering. Nog een record: met 71.333 dollar sloot BTC de maand voor het eerst in zijn geschiedenis af boven 70.000 dollar.

Wat gebeurt er nu? Een blik op het verleden laat zien dat wanneer BTC boven een vorige all-time high sluit, de reis verder noordwaarts gaat. Recentelijk blijft Bitcoin redelijk rustig. Sinds medio maart ligt de volatiliteit van BTC tussen de twee en drie procent. Dit is een relatief lage waarde voor BTC-standaarden. De lage volatiliteit heeft echter waarschijnlijk ook te maken met de paasvakantie.

BTC kan continu worden verhandeld op gecentraliseerde beurzen. Er is echter geen toegang tot Bitcoin ETF's tijdens de paasvakantie. De run op indexfondsen voor de feestdagen was echter opmerkelijk. Op het moment van schrijven heeft BlackRock alleen al 252.010 BTC in bezit.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven