Nieuws - Bitcoin prijscorrectie voorbij? BTC ETF's boeken miljoenen instromen

Door Luc Vesters

Bitcoin prijscorrectie voorbij? BTC ETF's boeken miljoenen instromen

Bitcoin prijscorrectie voorbij? BTC ETF's boeken miljoenen instromen

Op weekbasis is Bitcoin (BTC) met tien procent gestegen en staat het op het moment van schrijven weer boven de 70.000 USD. De toestroom van kapitaal naar de cryptomarkt heeft de vraag naar Bitcoin ETF's niet ongemoeid gelaten. Gisteren, dinsdag 26 maart, stroomde er in totaal USD 418 miljoen in de BTC indexfondsen.

USD 418 miljoen stroomde gisteren, 26 maart, naar Bitcoin ETF's

USD 418 miljoen stroomde gisteren, 26 maart, naar Bitcoin ETF's. Bron: Farside Investors

Dit is opmerkelijk omdat de Grayscale Bitcoin Trust een uitstroom van 212 miljoen USD noteerde. Met andere woorden, de beleggingsfondsen van BlackRock (IBIT), Fidelity (FBTC) en Bitwise (BITB) compenseerden de grote uitstroom van Grayscale met een aanzienlijke instroom. Bovendien was 26 maart de tweede dag op rij met netto-instroom. Dit blijkt uit gegevens van Farside Investors.

Vermogensgroei in Bitcoin ETF's is meestal bullish: de vraag naar BTC neemt toe - in dit geval in de vorm van indexfondsen. De trend van de Grayscale uitstroom zet door. Met 339.566 BTC heeft het fonds nog steeds het leeuwendeel van de coins in ETF's in handen. De kloof met de concurrentie wordt echter steeds kleiner. Op de tweede plaats staat BlackRock met 245.951 Bitcoin.

Bitcoin uit ETF's worden steeds meer verspreid

Bitcoin uit ETF's worden steeds meer verspreid. Bron: Apollo

Grayscale heeft met 1,5 procent de hoogste fees onder de ETF's. Alle andere ETF's vragen vergoedingen van minder dan 0,5 procent.

Binnen drie maanden heeft Grayscale bijna de helft van zijn oorspronkelijke BTC-bezit verloren. Als de uitstroom in hetzelfde tempo doorgaat, zal het bedrijf tegen het einde van het jaar geen coins meer hebben.

Dit zou de vraag op de open markt naar het schaarse goed Bitcoin weer kunnen aanwakkeren - en de prijs een boost kunnen geven.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven