Nieuws - Bitcoin whale verplaatst 2 miljard aan BTC

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Bitcoin whale verplaatst 2 miljard aan BTC

Bitcoin (BTC)
Wallets en Whales
Bitcoin whale verplaatst, 2 miljard aan BTC

Na vier jaar stilte heeft een Bitcoin whale onlangs BTC ter waarde van 2 miljard Amerikaanse dollar verplaatst. Hier alle informatie over de transactie.

Zoals het cryptoportaal Coinpaprika meldt, werd er gisteren op 16 januari, 2 miljard dollar aan Bitcoin verplaatst die al sinds 2019 inactief was. Volgens het rapport was de BTC sinds 2013 grotendeels inactief en was er in 2019 slechts voor één transactie verplaatst.

De betrokken adressen bevinden zich over een groot aantal die tot nu altijd samen actief zijn geweest en dus wijzen op één eigenaar. Bij de meest recente transactie werd er BTC overgezet van 49 adressen naar 5 die nu elk tussen de 380 en 480 miljoen US-dollar aan Bitcoin bezitten.

Onduidelijkheid over de eigenaar

Het blijft onzeker van wie deze BTC zijn. Er wordt tegenwoordig echter een grote hoeveelheid BTC overgedragen als onderdeel van de goedgekeurde Bitcoin Spot ETF-aanvragen. Grayscale, bijvoorbeeld, verplaatste onlangs 9.000 Bitcoin ter waarde van 385 miljoen dollar naar Coinbase. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op 42.676 USD, wat 0,5 procent onder de prijs van gisteren is en 6,7 procent onder de prijs van vorige week.

Lees hier waarom de concurrent van Grayscale onlangs 11.500 Bitcoin kocht: Bitcoin ETF: Waarom BlackRock 11.500 BTC koopt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven