Nieuws - Bitcoin ETF: Waarom BlackRock 11.500 BTC koopt

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin ETF: Waarom BlackRock 11.500 BTC koopt

Bitcoin (BTC)
ETF
Koersupdate
Bitcoin ETF: Waarom BlackRock 11.500 BTC koopt

De eerste paar dagen na de goedkeuring van de Bitcoin ETF waren teleurstellend. In plaats van de gehoopte "God Candle", d.w.z. de directe stijging naar $100.000, schampte Bitcoin (BTC) slechts $49.000. Dit werd gevolgd door wat kan worden omschreven als een "sell the news event". Bitcoin wordt momenteel verhandeld op $42.665 - en bevindt zich dus in een zijwaartse trend.

Wat gebeurt er nu?

Dus waren de Bitcoin Spot ETF's van BlackRock, Fidelity, Bitwise en Co. een non-event? Helemaal niet. De mate waarin de goedkeuring van de nieuwe indexfondsen invloed zal hebben op Bitcoin hangt af van de instroom in de komende weken. Beleggers verhandelden immers al na één dag voor $4,4 miljard aan ETF-aandelen. Hoe meer geld er in de ETF's stroomt, hoe beter voor BTC. De sponsors aan de andere kant moeten immers veel Bitcoin vragen om de prijs goed te kunnen weerspiegelen met hun product.

En dus komt het niet als een verrassing dat slechts een paar dagen na de historische goedkeuring van alle elf aangevraagde Bitcoin-gebaseerde exchange traded funds, enorme bewegingen in BTC zijn geregistreerd. BlackRock alleen bezit al bijna 11.500 BTC.

Ter vergelijking: miners produceren gemiddeld 900 BTC per dag. De grootste vermogensbeheerder ter wereld heeft daarom zojuist 13 dagen lang het hele nieuwe aanbod van de markt gehaald.

We zullen echter pas op dinsdagavond Duitse tijd weten of de run van Wall Street op de nieuwe financiële producten zal aanhouden. De Amerikaanse markten zijn vandaag, maandag 15 januari, immers gesloten vanwege de Martin Luther King feestdag.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven