Nieuws - Bitcoin-wallet uit de Satoshi-periode weer actief

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin-wallet uit de Satoshi-periode weer actief

Bitcoin-wallet uit de Satoshi-periode weer actief

Steeds weer duiken er Bitcoin-walletadressen op uit de tijd dat Satoshi Nakamoto nog actief was. Wat ooit centbedragen waren, zijn inmiddels vermogens geworden.

Het wachten heeft zich geloond: na 14 jaar werden 50 Bitcoin van een oude miner-wallet naar Binance overgemaakt. In 2010, toen de Bitcoin volgens de On-Chain-dienst Lookonchain werden gemined, lag de prijs per Bitcoin nog onder een Amerikaanse dollar. Vandaag bedraagt de totale waarde net boven de drie miljoen Amerikaanse dollar.

Steeds weer worden Bitcoin uit de Satoshi-periode verplaatst, de tijd waarin de anonieme maker van de cryptocurrency nog actief was op het Bitcointalk-forum. Vaak zijn deze afkomstig van voormalige of nog steeds actieve miners. Tot het eerste Halving in 2012 lag de blockbeloning op 50 Bitcoin.

In mei vond er een grotere verplaatsing van "oude" Bitcoin plaats, toen 1.000 BTC met een totale waarde van meer dan 60 miljoen Amerikaanse dollar werden overgemaakt. Satoshi Nakamoto plaatste zijn laatste bericht in december 2010.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven