Nieuws - Bitcoin whales uit de tijd van Satoshi duiken na 10 jaar weer op

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin whales uit de tijd van Satoshi duiken na 10 jaar weer op

Bitcoin (BTC)
Wallets en Whales
Bitcoin whales uit de tijd van Satoshi duiken na 10 jaar weer op

Twee oude wallets uit het tijdperk van Satoshi zijn plotseling weer actief geworden. De BTC-gemeenschap is in rep en roer, want het gaat om maar liefst 1.000 Bitcoin.

Na een decennium van inactiviteit vertonen twee wallets verrassende activiteiten. Ze behoren vermoedelijk toe aan dezelfde Bitcoin-whale die al actief was in de tijd van Satoshi en nu plotseling weer opduikt.

De mysterieuze Bitcoin-wallets hebben bijna 100 procent van hun tegoeden overgemaakt. Het wallet-adres "16vRq...qjzEa" heeft zijn 500 BTC op 12 mei overgemaakt, terwijl de andere 500 BTC van "1DUJuH...NgfC5" kort daarna werden verplaatst.

Deskundigen vermoeden dat dergelijke verrassende bewegingen afkomstig zijn van Bitcoin-miners of zeer vroege investeerders. In de afgelopen jaren zijn veel wallets uit het tijdperk gereactiveerd, toen Satoshi zelf nog actief was op online fora.

Oorspronkelijk ontvingen de wallets elk 500 Bitcoin op 12 en 13 september 2013, toen de prijs van Bitcoin nog bescheiden 134 Amerikaanse dollars bedroeg. Bij de huidige BTC-koers is het overgedragen totaalbedrag nu een aanzienlijke 61,8 miljoen Amerikaanse dollars waard.

De temporele nabijheid van de BTC-overdrachten leidde ertoe dat het blockchain-analysebedrijf Lookonchain de twee transacties met elkaar verbond. De 1.000 Bitcoin is vandaag de dag 456 keer meer waard dan op het moment van aankoop.

Volgens een rapport zijn 1,75 miljoen Bitcoin-wallets al meer dan een decennium inactief. Ze bevatten 1.798.681 BTC ter waarde van momenteel ongeveer 112 miljard Amerikaanse dollars.

Er wordt vaak gespeculeerd dat slapende whales ontwaken om hun Bitcoin te verkopen op een bijzonder gunstig moment. Meestal verplaatsen ze echter alleen hun BTC-tegoeden naar een of meerdere nieuwe adressen.

Vorige week had een andere wallet uit de beginjaren van Bitcoin 687 BTC ter waarde van 43,9 miljoen Amerikaanse dollars overgedragen aan twee nieuwe adressen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven