Nieuws - Bitcoin volatiliteit op goudniveau

Door Ted Maas

Bitcoin volatiliteit op goudniveau

Bitcoin volatiliteit op goudniveau

De Bitcoinkoers beweegt al maanden nauwelijks. Het volatiliteitsniveau zakt naar een historisch dieptepunt - en nadert de stabiliteit van goud. Dit blijkt uit gegevens van Glassnode.

Volgens Glassnode liggen de Bollinger bands, een techniek die veel wordt gebruikt bij technische analyse, van de activa liggen slechts 2,9 procent uit elkaar, wat duidt op een uitzonderlijk krap handelsbereik. Deze situatie heeft zich slechts twee keer voorgedaan: september 2016 en januari 2023.

De lage volatiliteit betekent dat handelaren hele kleine marges maken. Bitcoin wordt al maanden rond de 30.000 US dollar verhandeld. De standaardafwijking van het dagelijkse rendement op Bitcoin staat op een dieptepunt van 0,74 procent. Dit brengt het digitale goud dichter bij het echte goud: de rendementsafwijking van het edelmetaal is al jaren gemiddeld 0,63 procent.

Terwijl kortetermijnbeleggers de markt even links laten liggen, zetten langetermijnbeleggers in op de volgende halvering. Deze beleggers zijn vooral sats aan het stapelen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven