Nieuws - Bitcoin transactiekosten dalen drastisch

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin transactiekosten dalen drastisch

Bitcoin (BTC)
Mining
Blockchain/Technologie
Bitcoin transactiekosten dalen drastisch

Recordkosten worden gevolgd door de crash van BTC-kosten. Halving heeft Bitcoin-miners op korte termijn verrijkt, maar nu breken er nieuwe tijden aan.

Tegen de achtergrond van de vierde halvering van de Bitcoin explodeerden de transactiekosten en bereikten een piek van gemiddeld $128. Een nieuwe recordhoogte in de geschiedenis van BTC. Een nieuw record in de geschiedenis van BTC.

De hoge vergoedingen hebben de Bitcoin-miners waarschijnlijk tevreden gestemd. Een paar dagen lang kregen ze zelfs aanzienlijk meer betaald dan Ethereum stakers.

Nu zijn de transactiekosten in het Bitcoin-netwerk weer drastisch gedaald. Volgens mempool.space kostte een transactie met gemiddelde prioriteit $10,76 bij het ter perse gaan.

Ondertussen wordt de cryptocurrency Bitcoin verhandeld op 65.850 dollar, een lichte stijging van 0,89 procent in de afgelopen 24 uur.

In een 7-daagse vergelijking doen de miners van Bitcoin het nog steeds erg goed. Volgens gegevens van Crypto Fees verdienden ze $20,25 miljoen aan vergoedingen, vergeleken met slechts $5 miljoen aan vergoedingen voor Ethereum.

Alleen al het block Halving van Bitcoin, met blokhoogte 840.000, omvatte een indrukwekkende 37,7 BTC ( $2,4 miljoen) aan vergoedingen die verdiend werden door Bitcoin miner ViaBTC.

Het halveringsblok bevatte 3.050 transacties, wat betekent dat de gemiddelde gebruiker iets minder dan $800 betaalde. Door de hoge vergoedingen werden Bitcoin miners in eerste instantie nauwelijks getroffen door de verlaging van de block subsidie van 6,25 BTC naar 3,125 BTC.

De blokkensubsidie, die het grootste deel van de inkomsten van miner uitmaakt, wordt ongeveer elke vier jaar gehalveerd. Over het algemeen worden ze gefinancierd door de block reward, die naast de subsidie ook transactiekosten omvat.

Op de middellange tot lange termijn kan de halvering van de block subsidie een grote impact hebben op de mining industrie van Bitcoin.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven