Nieuws - Bitcoin-tegenstander Elizabeth Warren krijgt verdere steun

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Bitcoin-tegenstander Elizabeth Warren krijgt verdere steun

Bitcoin-tegenstander Elizabeth Warren, krijgt verdere steun

De senator uit de Amerikaanse staat Massachusetts heeft het haar topprioriteit gemaakt om de crypto-industrie te bestrijden. Dat zou moeten leiden tot het beoogde harde optreden tegen cryptovaluta, heeft verdere goedkeuring gekregen.

Doel om de crypto-industrie bijna volledig uit te schakelen

Met de Digital Asset Anti-Money Laundering Act diende crypto-tegenstander Elizabeth Warren in juli van dit jaar een wetsvoorstel in dat bedoeld is om de crypto-industrie praktisch uit te schakelen. De senator heeft nu aangekondigd dat vijf andere senatoren zich bij haar voorstel hebben aangesloten. Drie van de senatoren zijn ook lid van de Banking Committee, dus van het relevante vakgebied.

De Digital Asset Anti-Money Laundering Act is bedoeld om witwasactiviteiten en terrorismefinanciering in de cryptosector te voorkomen. Hoe begrijpelijk dit plan echter ook is, de wet zou resulteren in een crypto crackdown. Cryptobedrijfsmodellen zouden dan bijna onmogelijk economisch en praktisch kunnen opereren.

Verschillende senatoren en organisaties steunen het project

Het wetsvoorstel is al gesteund door verschillende senatoren en organisaties, waaronder het Bank Policy Institute, de Massachusetts Bankers Association, Transparency International U.S., Global Financial Integrity, National District Attorneys Association, Major County Sheriffs of America, het National Consumer Law Center en de National Consumers League.

De kans op succes is echter klein. Na de blogpost van Warren werd bekend dat slechts elf van haar 330 juridische stappen succesvol waren. De kans dat haar extreme standpunten doorgang vinden is navenant klein.

Lees ook: Dit is hoe het Amerikaanse ministerie van Financiën actie wil ondernemen tegen Tether

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven