Nieuws - Bitcoin Spot ETF's binnenkort in Hong Kong?

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin Spot ETF's binnenkort in Hong Kong?

Bitcoin Spot ETF's binnenkort in Hong Kong?

De historische goedkeuring van Bitcoin Spot ETF's in de VS wekt interesse in Hong Kong. Dit is wat China's speciale economische zone van plan is.

Hong Kong is van plan om halverwege 2024 de eerste Bitcoin Spot ETF's te introduceren. Dit meldt CryptoSlate, dat Chinese nieuwsberichten citeert.

De ETF's zijn bedoeld om een gereguleerd platform te bieden voor digitale activa en voordelen mogelijk te maken zoals het bevorderen van ordelijke markten, het beschermen van investeerders en het verbinden van digitale platforms met traditionele financiële instellingen, zo wordt gezegd.

Volgens Gary Tiu, het hoofd regelgeving van de cryptobeurs OSL, zijn er tussen de vijf en tien fondsbedrijven in gesprek met de toezichthouder.

De crypto-industrie heeft zich de afgelopen jaren "snel ontwikkeld en uitgebreid naar de mainstream financiële sector", aldus de toezichthouders in een persbericht.

De autoriteiten willen ook particuliere beleggers toegang geven tot ETF's.

De financiële toezichthouders van het land liberaliseren hun houding tegenover cryptocurrencies dus aanzienlijk.

Voorheen richtte de speciale economische zone zich vooral op institutionele beleggers. Particuliere beleggers mogen pas sinds juni 2023 deelnemen aan de cryptomarkt.

De lancering van Bitcoin Spot ETF's in de VS was tot nu toe een groot succes. Maar door de voortdurende verkoop van GBTC-aandelen zou de Bitcoinprijs nog verder kunnen dalen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven