Nieuws - Bitcoin schakelt over naar bull-modus

Door Ted Maas

Bitcoin schakelt over naar bull-modus

Bitcoin (BTC)
Koersupdate
ETF
Bitcoin schakelt over naar bull-modus

Bitcoin maakt aan het begin van de week een inhaalslag - en stijgt deze week met dubbele cijfers. Wat zijn de redenen en wat gebeurt er nu?

De Bitcoin-markt is weer in beweging. Na een initiële oververhitting volgend op de introductie van de eerste Bitcoin-ETF en een daaropvolgende correctie, waarbij de cryptomunt een dieptepunt van €35.512  bereikte, begint Bitcoin weer aan snelheid te winnen. Op het moment van schrijven wordt de nummer 1 verhandeld voor €39.922. Bitcoin is deze week met meer dan 10 procent gestegen en lijkt goed op weg om de verliezen na de introductie van de ETF te compenseren. Het hoogste punt van Bitcoin dit jaar was ongeveer €44.615

Het verwachte onmiddellijke effect van de ETF-goedkeuring lijkt enige vertraging op te lopen. Dit is niet verrassend, gezien de gegevens van Flipsidecrypto aantonen dat alle ETF-sponsors samen ongeveer 110.000 BTC bezitten, wat neerkomt op een equivalent van 4.324 miljard euro.

Wat kunnen we verwachten?

Er zijn aanwijzingen dat er nog ruimte is voor koersstijgingen. De netto instroom in Bitcoin ETF's is namelijk al twee handelsdagen aan het groeien. Ondanks eerdere verkoopdruk van de Grayscale Bitcoin ETF, wat leidde tot netto uitstroom, heeft de koperskant sinds 26 januari weer de overhand. Dit blijkt uit gegevens van BitMEX Research. Ter illustratie: dagelijks komen er ongeveer 900 nieuw geminede BTC's in het netwerk. De instroom van €234.6 miljoen op 29 januari komt overeen met ongeveer 5.800 BTC - meer dan de totale nieuwe voorraad van zes dagen Bitcoin minen.

Cryptobeleggingsbeheerder CoinShares bevestigt ook dat de verkoopdruk van de Grayscale ETF afneemt. De totale uitstroom van Grayscale bedroeg vorige week 2.24 miljard euro, aldus James Butterfill, Hoofd Onderzoek bij CoinShares. Hij merkt op: "De gegevens suggereren dat de uitstroom geleidelijk afneemt."

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven