Nieuws - Bitcoin memecoin PUPS stijgt voor de halving

Door Luc Vesters

Bitcoin memecoin PUPS stijgt voor de halving

Bitcoin (BTC)
NFT
Bitcoin memecoin PUPS stijgt voor de halving

Memecoins veroveren Bitcoin. Eén in het bijzonder: PUPS. In afwachting van de Halving steeg deze in de loop van de week met 1.000 procent. Hij schoot omhoog van USD 7 naar USD 70. De reden: de hype rond een nieuw memecoin-protocol op Bitcoin, waar PUPS op in wil springen.

Het heet Runes en zal worden geactiveerd na de Halving. Het komt van Casey Rodamor, de ontwikkelaar van het controversiële Ordinals. Ordinals zijn NFT's op Bitcoin. Ze werden een jaar geleden gelanceerd en zijn nu de meest waardevolle NFT markt. Maar echte Bitcoin aanhangers wijzen ze af.

Met Runes zullen memecoins hun weg vinden naar 's werelds meest waardevolle blockchain. Ze zijn gebouwd voor "Degens en Memecoins", zei Rodamor in een tweet. Transacties moeten eenvoudig, snel en veilig zijn in een onafhankelijke omgeving die geen directe invloed heeft op Bitcoin of Ordinals.

PUPS draait momenteel nog op het Ordinal protocol en zal na de Halving overstappen op Runes. In de sociale media wordt PUPS bestempeld als de "eerste memecoin op Bitcoin". Het team heeft deze naam vandaag echter verworpen. De eerste memecoin was waarschijnlijk Ordi, die vorig jaar werd opgericht.

De halving wordt volgende week verwacht. Elke vier jaar worden de beloningen die miners ontvangen voor het delven van Bitcoin gehalveerd. In het verleden is bijna elke halving samen gegaan met een sterke stijging van de BTC-prijs, meestal een paar maanden later.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven