Nieuws - Bitcoin-kritiek op de proef gesteld: Fidelity onderneemt actie

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Bitcoin-kritiek op de proef gesteld: Fidelity onderneemt actie

Bitcoin (BTC)
Crypto-acceptatie
Investeren
Bitcoin-kritiek op de proef gesteld:, Fidelity onderneemt actie

In een nieuw rapport ontkracht vermogensbeheerder Fidelity veelgehoorde kritiek op Bitcoin. Een teken dat de eerste marketingactiviteiten voor Bitcoin-spot-ETF's al worden ondernomen.

De crypto-afdeling van investeringsgigant Fidelity publiceert regelmatig rapporten over crypto-onderwerpen. Fidelity DIGITAL ASSETS ging in de publicatie van november in op de tien meest voorkomende kritiekpunten op Bitcoin. Onder de titel "Revisiting Persistent Bitcoin Critisms" geeft 's werelds op twee na grootste vermogensbeheerder een feitelijke tegenwerping op de soms hardnekkige bedenkingen tegen BTC.

"Bitcoin is te volatiel", "Bitcoin is slecht voor het milieu" of "Bitcoin kan worden ingehaald door een concurrent", zijn bijvoorbeeld drie van de tien stellingen waarop Fidelity een antwoord geeft. Met deze uitwerking laat de vermogensbeheerder zien pro-BTC te zijn.

Ook BlackRock spreekt positief over Bitcoin

Ook concurrent BlackRock probeert met positieve uitspraken over BTC zijn klanten in de stemming te krijgen voor een spot ETF. Of het nu via CEO Larry Fink is, of via Walle analyse die suggereert dat BTC een slimme toevoeging is voor je wallet.

Hoe feitelijk en informatief het onderzoek van deze Wall Street-gigant over crypto ook is, het is vooral gericht op het aantrekken van hun eigen klanten voor hun cryptoproducten. Ondertussen is de kans groot dat de Bitcoin spot ETF's van Fidelity en BlackRock tegelijkertijd worden toegelaten. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wil immers geen enkele speler bevoordelen en oneerlijke concurrentievoorwaarden creëren.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven