Nieuws - "Bitcoin kopen": Zoekvolume wereldwijd met 110% gestegen

Door Luc Vesters

"Bitcoin kopen": Zoekvolume wereldwijd met 110% gestegen

Bitcoin (BTC)
Ontwikkelingen
Investeren
"Bitcoin kopen": Zoekvolume wereldwijd met 110% gestegen

Nadat de BTC-prijs de afgelopen 30 dagen met bijna 30 procent is gestegen, wil iedereen het weten: "Moet ik nu Bitcoin kopen?" Blijkbaar zijn het niet alleen vrienden van Bitcoiners die zich dit afvragen. Maar de hele wereld - iedereen heeft Fear of Missing Out (FOMO). Gegevens van Google Trends laten zien dat er wereldwijd een toename is in het zoekvolume naar "Bitcoin kopen". Daarnaast is de vraag "Is het nu een goed moment om Bitcoin te kopen?" de afgelopen zeven dagen met 110 procent gestegen.

In het Verenigd Koninkrijk is het zoekvolume de afgelopen zeven dagen met 826 procent gestegen. In de VS was er een toename van het aantal mensen dat vroeg "Moet ik nu Bitcoin kopen?" met meer dan 250 procent. En ook in Duitsland zijn mensen weer steeds meer geïnteresseerd in Bitcoin.

Meer specifieke zoekopdrachten zoals "Kan ik Bitcoin kopen bij Fidelity?" stegen de afgelopen week met een indrukwekkende 3.100 procent. Met een stijging van 250 procent werd vaak gegoogled op: "BlackRock Bitcoin ETF". Veel beleggers verwachten dat de laatste een duidelijk signaal afgeeft aan de cryptomarkt. Als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission de ETF-aanvraag goedkeurt, zou dit kunnen leiden tot een prijsexplosie voor BTC en Co.

BlackRock ETF: prijskatalysator voor Bitcoin?

Immers: een jaar na de ETF lancering zou Bitcoin op $59.200 staan, met een marktkapitalisatie van $914 miljard, volgens een analyse van Galaxy Digital. De investeringsmaatschappij doet daarom een nogal conservatieve aanname. "De werkelijke instroom in een Bitcoin ETF zou hoger kunnen zijn," zegt het.

Het antwoord op de vraag "Is dit een goed moment om Bitcoin te kopen?" is eenvoudig: ja. Tenminste, gevestigde Bitcoiners en veel financiële experts zouden dat antwoord geven. Maar zo eenvoudig is het niet. Uiteindelijk zijn persoonlijke beslissingen het belangrijkst bij beleggen.

Google Trends methodologie

De gegevens van Google Trends zijn geen absolute getallen, maar eerder de verhouding tussen bepaalde zoektermen en het totale aantal zoekopdrachten.

Het hoogste niveau van deze ratio in een bepaalde periode resulteert in de waarde 100. Een waarde van 50 betekent bijvoorbeeld dat er in de betreffende week maar half zo vaak naar een zoekterm is gezocht in vergelijking met de voorgaande week.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven