Nieuws - “Bitcoin Jezus” Roger Ver op borgtocht vrijgelaten

Door Luc Vesters

“Bitcoin Jezus” Roger Ver op borgtocht vrijgelaten

Bitcoin (BTC)
Scams, criminaliteit en fraude
“Bitcoin Jezus” Roger Ver op borgtocht vrijgelaten

Roger Ver, een vroege investeerder in Bitcoin, werd begin mei gearresteerd in Spanje vanwege een belastinggeschil met de Amerikaanse justitie. Hij is sindsdien voorlopig op borgtocht vrijgelaten. Dit werd gemeld door Bloomberg. Ver stortte 150.000 euro en moest zijn paspoort inleveren bij de Spaanse autoriteiten. De 45-jarige moet ook om de twee dagen voor de rechter verschijnen.

In de VS heeft het ministerie van Justitie een aanklacht ingediend tegen de “Bitcoin Jezus”. Het startpunt was een Bitcoin verkoop in 2017, waarmee Ver in totaal 240 miljoen dollar realiseerde. Hij zou in totaal 50 miljoen Amerikaanse dollar aan belastingen niet hebben betaald.

In 2014 deed Ver afstand van zijn Amerikaanse staatsburgerschap en werd hij staatsburger van de Caribische staat Saint Kitts en Nevis. Dit verloste hem echter niet van zijn belastingverplichtingen.

Zijn advocaat, Jaime Campaner, ontkende geruchten dat zijn cliënt op de vlucht zou zijn. Volgens hem is Ver “helemaal niet op de vlucht. Hij heeft contact met de Amerikaanse autoriteiten via zijn advocaten in Californië." Hij is op de hoogte van de onderzoeken tegen hem. Maar zijn arrestatie “slaat nergens op”, vervolgde Campaner.

Keer op keer zijn er gevallen waarin vroege cryptobeleggers in de problemen komen met de belastingdienst vanwege hun verkopen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven