Nieuws - "Bitcoin Jezus" Roger Ver aangeklaagd voor belastingontduiking

Mike Hesp

Door Mike Hesp

"Bitcoin Jezus" Roger Ver aangeklaagd voor belastingontduiking

Bitcoin (BTC)
Bitcoin Cash (BCH)
Scams, criminaliteit en fraude
"Bitcoin Jezus" Roger Ver aangeklaagd voor belastingontduiking

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie klaagt Bitcoin-evangelist Roger Ver aan voor het ontduiken van 50 miljoen dollar aan belastingen.

Roger Ver, bekend als de oprichter van Bitcoin.com en een van de eerste investeerders in Bitcoin, is gearresteerd in Spanje na een aanklacht door het Amerikaanse Ministerie van Justitie.

De aanklacht, die maandag werd vrijgegeven, beschuldigt Ver van het ontduiken van bijna $50 miljoen aan belastingen.

Volgens het Amerikaanse Ministerie van Justitie wordt Ver drie keer beschuldigd van postfraude, twee keer van belastingontduiking en drie keer van het indienen van een valse belastingaangifte.

Roger Ver deed in 2014 afstand van zijn Amerikaanse staatsburgerschap. Hij heeft nu de nationaliteit van St Kitts en Nevis. In de VS gaat het afstand doen van het Amerikaanse staatsburgerschap echter gepaard met uitgebreide belastingverplichtingen.

Een van deze verplichtingen is het betalen van een "exit tax" op wereldwijde vermogenswinsten. Ver zou deze belasting onder andere niet volledig hebben betaald.

In de aanklacht wordt hij ervan beschuldigd valse verklaringen te hebben afgelegd aan de Amerikaanse belastingdienst, de IRS, over de werkelijke omvang van zijn Bitcoin-vermogen.

Ondanks het feit dat hij 131.000 Bitcoin bezat via zijn Amerikaanse bedrijven MemoryDealers en Agilestar, verzuimde Ver de IRS te informeren over de gerealiseerde vermogenswinst uit de verkoop ervan in 2017.

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie beweert dat Ver valse of misleidende informatie heeft verstrekt of heeft laten verstrekken aan een advocatenkantoor en een beoordelaar die hem hebben geholpen om afstand te doen van zijn Amerikaanse staatsburgerschap.

Kort voor zijn arrestatie deed Ver een cryptische uitspraak op X: "Verwacht niet dat slechte mensen goede dingen doen", wat mogelijk verwijst naar zijn huidige juridische situatie.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven