Nieuws - Bitcoin-influencer: BTC stijgt naar één miljoen US dollar

Door Ted Maas

Bitcoin-influencer: BTC stijgt naar één miljoen US dollar

Bitcoin (BTC)
Koersupdate
Bitcoin-influencer: BTC stijgt naar één miljoen US dollar

Weinig mensen zijn zo optimistisch over de toekomst van Bitcoin als Samson Mow. De influencer belooft BTC-prijzen van één miljoen US dollar "dit jaar of volgend jaar".

Je weet dat het een bull market is als crypto-influencers je prijzen tot een miljoen US dollar beloven. Samson Mow, een drukke Bitcoin-ondernemer en architect van El Salvador's Bitcoin-obligaties, voorspelt een BTC-prijs van een miljoen US dollar in 2024 of 2025.

In de podcast met Peter McCormack zegt de bitcoiner: "Als het niet dit jaar is, dan volgend jaar. Maar dat zal heel snel gebeuren." De huidige dip maakt ook geen indruk op de bitcoiner. Hij verwacht 100.000 US dollar voor de halvering. Of, om het in zijn eigen woorden te zeggen:

"Je weet toch dat we nog naar 0,1 miljoen dollar gaan voor de halvering?"

Voor ons zijn absurde prijsvoorspellingen zoals een miljoen US dollar per BTC binnen een jaar vooral één ding: een duidelijk teken dat de markt oververhit is. Voorzichtigheid is geboden bij voorspellingen zoals die van Samson Mow. Onthoud: in 2021 was het vrijwel een uitgemaakte zaak dat BTC USD 100.000 zou bereiken - totdat de prijs zijn tijdelijke cyclustop vond op USD 69.000.

Ervan uitgaande dat Mow gelijk had, zou Bitcoin uiterlijk eind 2024 met 1.415 procent moeten zijn gestegen. Gemiddeld zou dat 72 procent per maand zijn - een overdreven hyperbolisch idee.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven