Nieuws - Bitcoin, Ethereum in het groen: Waarom de koersen stijgen

Door Anycoin Direct GmbH

Bitcoin, Ethereum in het groen: Waarom de koersen stijgen

Bitcoin (BTC)
Solana (SOL)
Cardano (ADA)
Koersupdate
Bitcoin, Ethereum in het groen: Waarom de koersen stijgen

De cryptomarkt staat weer in het groen, met de prijzen van Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrencies die flink stijgen. Hier een marktupdate.

Bitcoin maakt een groene comeback: in de afgelopen 24 uur is de crypto met meer dam vier procent gestegen. Op het moment van schrijven wordt BTC verhandeld op €41,848 - bijna net zo hoog als vóór de ETF-toelating bijna een maand geleden.

De winnaar van de top 10 van cryptocurrencies is Cardano. ADA is met meer dan 10 procent gestegen in de afgelopen 24 uur. Solana volgt op de tweede plaats en verdedigt met hand en komt in de buurt van 100 euro. Ondanks de kritieke systeemstoring deze week, heeft de altcoin van Anatoly Yakovenko een koerswinst geboekt van 9 procent in 24 uur.

GBTC, China en de financiële markt: dit zijn de redenen voor de prijsstijging

Er zijn verschillende redenen voor de groene koers. Aan de ene kant is de verkoopdruk van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) aanzienlijk afgenomen. Tegelijkertijd blijft BlackRock kopen - 's werelds grootste vermogensbeheerder heeft nu meer dan 75.000 BTC in bezit.

Aan de andere kant begint het Chinese Nieuwjaar op 10 februari. In negen van de afgelopen negen jaar heeft dit geleid tot hogere Bitcoin-prijzen - gemiddeld ongeveer 11 procent prijsgroei. Volgens analist Markus Thielen van Matrixport is 15 tot 19 dagen na Nieuwjaar het ideale moment om winst te maken.

Daarnaast zijn de traditionele financiële markten de afgelopen weken aanzienlijk gestegen - de S&P 500 en Nasdaq100 aandelenindices hebben nieuwe all-time highs bereikt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven