Nieuws - Bitcoin ETF's uit Hongkong worden mogelijk vrijgegeven voor China

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin ETF's uit Hongkong worden mogelijk vrijgegeven voor China

Bitcoin (BTC)
ETF
Crypto-acceptatie
Bitcoin ETF's uit Hongkong worden mogelijk vrijgegeven voor China

De geruchtenmolen draait in het Verre Oosten. Een crypto-expert zegt dat beleggers uit China binnenkort toegang krijgen tot Bitcoin ETF's uit Hongkong.

Richard Byworth, Managing Partner bij de Zwitserse financiële groep SyzCapital, heeft nieuwe geruchten aangewakkerd. Volgens deze geruchten zouden de nieuwe Bitcoin ETF's uit Hongkong binnenkort ook toegankelijk kunnen worden voor beleggers van het Chinese vasteland.

"Ik ben net terug uit Hongkong. Er is sprake van dat de ETF zou kunnen worden opgenomen in Stock Connect. De gevolgen zouden absoluut enorm zijn," schreef Byworth in een Twitterbericht.

De Shanghai-Hong Kong Stock Connect en de Shenzhen-Hong Kong Stock Connect geven beleggers van het Chinese vasteland toegang tot financiële producten uit de Speciale Administratieve Regio Hongkong.

In navolging van de Amerikaanse markt heeft het financiële centrum van Hong Kong onlangs ook Bitcoin ETF's goedgekeurd. De eerste gegevens van Farside suggereren echter dat de netto ETF-instroom slechts een fractie is van de Amerikaanse producten.

Bloomberg ETF expert Eric Balchunas gaf ook toe dat de markt voor indexfondsen in Hong Kong relatief klein is vergeleken met de VS. Naast het startkapitaal is er tot nu toe slechts $ 22,5 miljoen in alle crypto indexfondsen gestroomd.

Hij voegde er echter aan toe: "Met $ 310 miljoen zijn de ETF's in Hongkong even groot als $ 50 miljard op de Amerikaanse markt. Dus voor hun lokale markt zijn de indexfondsen al even groot als de Amerikaanse voor hun markt."

Onlangs is de vraag naar goud van Chinese beleggers geëxplodeerd. Tegen de achtergrond van een instortende vastgoedsector zijn ze op zoek naar alternatieve waardeopslagplaatsen. Of ze daadwerkelijk toegang zullen krijgen tot Bitcoin ETF's valt nog te bezien.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven