Nieuws - Bitcoin ETF's bedreigen Coinbase

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Bitcoin ETF's bedreigen Coinbase

ETF
Exchanges
Bitcoin ETF's bedreigen Coinbase

De marktdominantie van Coinbase komt in gevaar door Bitcoin ETF's. De koers van het aandeel daalt aanzienlijk. Wat gebeurt er met de cryptobeurs?

De cryptobeurs Coinbase Global wordt waarschijnlijk geconfronteerd met een daling in omzet en winst als meer beleggers in de toekomst Bitcoin verhandelen via gunstige ETF's. Potentiële klanten van Coinbase worden naar gevestigde brokerplatforms gelokt met lagere transactiekosten na de goedkeuring van Bitcoin ETF's vorige week.

De koers van Coinbase is het afgelopen jaar met bijna 400 procent gestegen, in combinatie met de groeiende opwinding over de verwachte goedkeuring van de Bitcoin ETF. Vanaf het hoogtepunt van $186 eind december is de aandelenkoers echter dramatisch gedaald en staat nu op slechts $124.

Coinbase wordt al lang beschouwd als een titaan met een aanzienlijke invloed en marktdominantie in de cryptosector. De goedkeuring van goedkope Bitcoin ETF's heeft nu echter speculaties uitgelokt over hun vermogen om de marktleider Coinbase te onttronen.

Niet minder dan acht van de elf ETF-noteringen noemen Coinbase als bewaarder, maar het bedrijf moet zijn bewaarloon nog bekendmaken. Analist Michael Elliott van CFRA Research denkt dat de verhoging van de bewaarvergoedingen niet genoeg zal zijn om het verlies van beleggers aan Bitcoin ETF's te compenseren.

Bijna de helft van de inkomsten van Coinbase komt uit transactiekosten. Coinbase rekent tot 0,6 procent voor transacties tot een waarde van $10.000, terwijl BlackRock bijvoorbeeld begint met een vergoeding van 0,12 procent.

Voor kleinere transacties tot $1.000 ligt de vergoeding bij Coinbase zelfs tussen de 1,5 procent en 3 procent. Dit zou het bedrijf onder druk kunnen zetten om de vergoedingen en spreads in de toekomst te verlagen, wat een verlies aan inkomsten zou betekenen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven